Biden, hastane katliamını ‘öbür tarafın’ yaptığı ileri sürdü

Aksa Tufanı operasyonunun ardından başlayan çatışmalar sürerken, ABD Başkanı Joe Biden desteğini göstermek üzere bugün İsrail’e gitti.

Burada İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya gelen Biden, elindeki kağıttan okuduğu açıklamasında Gazze’deki El Ehli Hastanesi’ndeki İsrail katliamının ‘öbür taraf’, yani Filistinliler tarafından yapıldığını öne sürdü.

Biden konuşmasında Netanyahu’ya seslenerek, “Dün Gazze’deki hastanede meydana gelen patlamadan dolayı derin üzüntü ve öfke duyuyorum. Gördüğüm kadarıyla bunu siz değil, diğer taraf yapmış gibi görünüyor,” dedi.

ABD Başkanı saldırının ardından Arap dünyasındaki ‘şüpheciliği’ kabul ederek İsrail’in açıklamalarından şüphe duyan ‘pek çok insan’ olduğunu söyledi. Biden, kendisinin ve Netanyahu’nun İsrail’in suçlu olduğuna inananları ikna etmek için yapmaları gereken işler olduğunu söyledi.

Netanyahu ise, “İsrail halkı için sizin gibi gerçek bir dostun İsrail’in yanında olmasından daha iyi tek bir şey vardır, o da sizin İsrail’de bulunmanızdır. Buraya yaptığınız ziyaret, bir Amerikan başkanının savaş zamanında İsrail’e yaptığı ilk ziyarettir,” dedi.