Cenin’in yeniden inşası için 15,5 milyon dolar gerekiyor

Filistin Bayındırlık Bakanı Muhammed Ziara, İsrail’in son saldırısının ardından Cenin şehri ve mülteci kampındaki bina ve yolların yeniden inşası için 15,5 milyon dolara ihtiyaç olduğunu söyledi. Ziara, Bayındırlık Bakanlığı tarafından listelenen hasarların binalar ve yollar ile su ve kanalizasyon şebekeleri gibi temel altyapıyı içerdiğini kaydetti.

Yeniden inşa sürecinin 1,5 milyon dolar maliyetle dört binanın tamamen kaldırılmasını, 2 milyon dolar maliyetle 25 binada kısmi hasarı, 2,5 milyon dolar maliyetle 250 konut biriminde kısmi hasarı ve 5 milyon dolar maliyetle 150 ticari ve hizmet binasında hasarı içerdiğini, ayrıca 1 milyon dolar maliyetle bir camide ciddi hasar meydana geldiğini ve binaların yeniden inşası için gereken toplam tutarın 12 milyon dolara ulaştığını açıkladı.

Yollarla ilgili olarak Ziara, İsrail işgal ordusunun Cenin mülteci kampı içindeki beş kilometrelik yolu buldozerle açtığını ve bu yolların onarımının 1,5 milyon dolara mal olacağını, ayrıca kısmen hasar gören bitişik binaların da onarılması gerekeceğini söyledi.

Bakan, bakanlık ekiplerinin İsrail saldırısının ardından vatandaşları tehlikeye atmamak için yolları açarak ve yıkılan binaları güvence altına alarak derhal bir kurtarma planı başlattığını ve tüm bu görevler tamamlanana kadar devam edeceğini söyledi. Ziara, kamplarda patlayıcılar da dahil olmak üzere İsrail ordusunun kalıntılarının kaldığını ve bakanlık personeli ile sivil savunma ekiplerinin bunları güvenli bir şekilde kaldırmak için çalıştığını belirtti.