Ketaib Hizbullah’tan Elizabeth Tsurkov açıklaması

Çarşamba günü İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ofisi, Kataib Hizbullah’ı aylardır Irak’ta kayıp olduğu bildirilen İsrailli-Rus Elizabeth Tsurkov’u kaçırmakla suçlamıştı. Tsurkov’un Irak’ın güneyindeki Basra kentinde ortadan kaybolduğu iddia edilmişti.

El Meyadin’de yer alan habere göre Irak Kataib Hizbullah sözcüsü Ebu Ali el-Askeri Perşembe günü yaptığı açıklamada, Netanyahu’nun Irak’ta tutulan bir İsraillinin varlığına ilişkin açıklamasını ‘çok tehlikeli bir gösterge’ olarak değerlendirdi.

El-Askeri Telegram’da grubun Irak’ta tutulan ‘Siyonist ajanların’ akıbetini ortaya çıkarmak için elinden gelen her şeyi yaptığını belirtti. Iraklı yetkili, “İlgili güvenlik kuruluşları bu oluşumla bağlantılı şebekeleri ortaya çıkarmalı ve onları adalete teslim etmelidir,” dedi.

Sözcü, Ketaib Hizbullah’ın, İsrail işgaliyle her türlü ilişkiyi yasaklayan ve suç sayan bir ülkede Siyonist ajanların hareketini kolaylaştıran ‘suç çetesinin’ niyetleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için ‘yorulmadan çalışacağının’ altını çizdi.

İsrail Başbakanlığı Tsurkov’un Irak’ı ‘ABD’deki Princeton Üniversitesi adına doktora ve akademik araştırma yapmak üzere kendi inisiyatifiyle Rus pasaportuyla ziyaret ettiğini’ iddia etmişti. AFP’nin Iraklı bir istihbarat kaynağından aktardığına göre Tsurkov, bu yıl 23 Mart’ta başlayan Ramazan ayının başında Bağdat’ta kaçırıldı.