El Halil’de bir yerleşimci öldürüldü

İsrail’in açıkladığına göre, Pazartesi sabahı Batı Şeria’nın El Halil kenti yakınlarında çıkan çatışmada bir İsrailli yerleşimci öldürüldü.

40’lı yaşlarında bir kadın ve bir erkek, ‘Beyt Hagai’ yerleşimi yakınlarında bir araçla seyahat ederken, otoyoldan geçen bir araçtan ateş açıldığı bildirildi. 

İsrail’in Magen David Adom acil servisi, kimliği henüz belirlenemeyen kadının yaralarından dolayı öldüğünü, adamın ise durumunun ağır olduğunu söyledi. Araçta bulunan bir çocuk ise yara almadan kurtuldu. 

İsrail medyasına göre, yerleşimcilerin arabası otoyoldaki bir virajda yavaşça ilerlerken yoldan geçen araç otomatik silahla ateş açtı. İsrail güçleri El Halil’e girişleri kapattı ve bölgede insan avı başlatırken Filistinli araçların şehre girmesini engelleniyor. Yerel medya arama çalışmalarına askeri helikopterlerin de katıldığını, ayrıca kentin tüm girişlerinde ve olay yerinde kontrol noktaları oluşturulduğunu duyurdu. 

Middle East Eye muhabiri Mosab Shawer, çok sayıda askerin çatışmanın yaşandığı yere yakın Filistin mahallelerine baskın düzenlediğini söyledi. Askerlerin evlere ve dükkanlara baskın düzenleyerek güvenlik kamerası görüntülerini aradıklarını da ekledi.

Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu son gelişmeler ve devam eden soruşturma hakkında bilgi aldı.

Çatışma, Batı Şeria’nın kuzeyinde Nablus yakınlarındaki Huwwara kasabasında bir Filistinlinin iki İsrailli yerleşimciyi vurarak öldürmesinden iki gün sonra meydana geldi. Şüpheliyi arayan İsrail güçleri hafta sonu şehrin güneyindeki Filistin kasabalarına baskın düzenleyerek 100’den fazla kişiyi yaraladı ve çok sayıda gözalt yaptı.