Filistinli direnişçilerden yasadışı yerleşimcilere operasyon

Dört İsrailli yerleşimci Ramallah’ın kuzeyinde, işgal altındaki Batı Şeria’da bulunan Eli yerleşimi yakınlarında düzenlenen bir operasyonda öldürüldü.

Çatışma yerleşim yakınındaki bir benzin istasyonunda meydana geldi. İsrail’in Magen David Adom ambulans servisi, dört İsraillinin olay yerinde öldüğünü açıkladı. Dört yaralının farklı hastanelere nakledildiğini belirten ambulans servisi, yaralılardan birinin durumunun ağır olduğunu, diğer ikisinin durumunun ise ‘orta’ ve ‘iyi’ olduğunu söyledi.

Operasyona katılanlardan ikisi İsrail askerleri tarafından vurularak öldürüldü. Ölen Fİlistinlilerden birinin 25 yaşındaki Muhannad Shehadeh, ikincisinin ise Khaled Sabah olduğu ve her ikisinin de Nabluslu olduğu açıklandı. Shehadeh operasyondan kısa bir süre sonra vurularak öldürülürken, Sabah Tubas’a çekilmeyi başardı ve burada yaklaşık iki saat sonra İsrail özel kuvvetleri tarafından öldürüldü.

İsrail ordu radyosuna göre, üç ya da daha fazla saldırgan siyah bir araçla olay yerine gelerek benzin istasyonuna ve yakındaki bir dükkâna ateş açtı. Geride bir M-16 tüfek bırakıldı. Ordu radyosu, ‘bir ya da daha fazla saldırganın’ çalıntı bir araçla kaçtığını ileri sürdü.

Silahlı saldırı, İsrail’in işgal altındaki Batı Şeria’nın Cenin kentine düzenlediği baskından bir gün sonra gerçekleşti. İsrail ordusu, İslami Cihad (PIJ) hareketine bağlı Batı Şeria merkezli bir grup olan Cenin Tugayı savaşçılarının şiddetli direnişiyle karşılaştı. İsrail ordusuna yönelik EYP saldırısında çok sayıda asker yaralandı ve birkaç askeri araç imha edildi.

İsrail’in Cenin’e yönelik saldırısı sonucunda 6 Filistinli hayatını kaybetti, yaklaşık 45 kişi de yaralandı.