İngiltere Gazze üzerinde keşif uçuşları düzenleyecek

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı, 7 Ekim’deki Aksa Tufanı operasyonundan bu yana Filsitinli direniş gruplarının elinde bulunan rehinelerin yerlerinin tespit edilmesine yardımcı olmak amacıyla İngiliz ordusunun Gazze Şeridi üzerinde keşif uçuşları yapmayı planladığını açıkladı.

İsrail ordusu Aksa Tufanı operasyonunda Gazze Şeridinde yaklaşık 240 kişinin yakalanıp rehin alındığını tahmin ediyor. Savaşın başlamasından bu yana 105’i ateşkes sırasında olmak üzere, çoğu kadın ve çocuk toplam 110 rehinenin serbest bırakılmasına rağmen, İsrailli yetkililere göre Hamas ve diğer grupların elinde halen 136 rehine bulunuyor.

İngiliz yetkililer gözetleme uçuşlarının ‘silahsız İHA’larla’ yapılacağını açıkladı. Londra, 7 Ekim saldırılarında en az 12 İngiliz vatandaşının öldüğünü ve beş kişinin de hâlâ kayıp olduğunu bildirdi.

İngiltere, bölge üzerindeki askeri gözetleme uçuşlarının ne zaman başlayacağını açıklamadı. Açıklamada, “Devam eden rehine kurtarma faaliyetlerini desteklemek amacıyla Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı, İsrail ve Gazze üzerindeki hava sahasında faaliyet göstermek de dâhil olmak üzere Doğu Akdeniz üzerinde gözetleme uçuşları gerçekleştirecektir,” denildi.