El Meyadin TV’in müdüründen sonra Kudüs’teki muhabiri Hana Mahamid’e yeni saldırı

El Meyadin TV Kudüs muhabiri Hana Mahamid, geçtiğimiz gün “İsrail” Kanal 12 muhabiri Haim Etgar ve beraberindeki grup tarafından yolu kesilerek sözlü saldırıya uğradı. Mahamid’in aracına binmesine engel olan yerleşimci “gazeteci” Etgar, Filistinli yerli gazeteci Mahamid’i tahrik etmeye çalışarak genç kadına tehditler savurdu. Maruz kaldığı saldırıyı cep telefonu kamerasıyla kaydederek yayınlayan Mahamid, basın ve medya çevrelerinden geniş destek gördü.

Yıllardır işgalcilerin hem sözlü hem de fiziksel saldırılarına maruz kalan fakat dünyaya işgal altındaki Kudüs’teki gerçekliği göstermekten vazgeçmeyen Mahamid, 2015 yılında “İsrail” polisi tarafından yüzüne atılan el bombasıyla yaralanmış ve sargılı yüzüyle yayına çıkarak Filistin halkının işgale direnmekteki kararlılığının sembolü olmuştu. 

Aksa Tufanı operasyonu sürecinin başlangıcından bu yana başta Gazze’dekiler olmak üzere Filistinli gazeteciler “İsrail” işgalinin her zamankinden daha fazla hedefinde. İşgal, gerçeklerin dünyaya yayılmasını engellemek için Filistinli gazetecilere elindeki tüm araçlarla saldırıyor.

El Meyadin kanalının Filistin bürosunun müdürü Naser el-Laham, İsrail askerlerinin 31 Ekim günü erken saatlerde Batı Şeria’nın güneyindeki Beytüllahim’de bulunan evine baskın düzenlediğini söylemişti.

Baskında el-Laham’ın eşinin saldırıya uğradığı ve iki oğlunun da  geçici olarak gözaltına alındığı bildirilmişti. Çocuklarının ‘Batı Şeria’daki tüm çocukların yaşadıklarını’ yaşadığını söyleyen Laham, Gazze’deki ‘etnik temizlik saldırısı’ nedeniyle yaşadıkları hakkında konuşmaktan çekindiğini belirtmişti.

Laham, “Gazze’de yıkılan evleri ve kaybedilen masum hayatları gördükçe, Gazzelilerin çektiği acıları sadece tutuklamalar ve fiziksel saldırılarla karşılaştırmak son derece zor. Gazze’deki insanlarımıza neler olduğunu ekranlardan izleyen bir insan endişelerini dile getirmekten utanır,” dedi.