İsrail işgal askerlerine, ‘Şabat gününde sosisli sandviç’ yaptıkları gerekçesiyle ceza

İsrail haber kanalı KAN11’in haberine göre, Şabat günü askeri bir mutfakta sosisli sandviç yaparken yakalanan iki asker 20 gün askeri hapis cezasına çarptırıldı.

Habere göre bu iki asker, mutfağa giren ve eylemi gerçekleştirdiklerini gören üçüncü bir asker tarafından yakalandı. Mahkemeye çıkarılan askerler, başlangıçta suçlamaları reddettiler, fakat daha sonra itiraf ettiler ve ceza aldılar.

Askerlerden birinin babası, ‘cezanın orantısız, mantıksız olduğunu ve disiplin yasasının tam bir anlayış eksikliğini oluşturduğunu’ söyledi. Babaya göre, belli bir ceza derecesi var ve ikisi bu kadar ağır bir cezayı hak etmiyor.

IDF sözcüsü ise cevaben, “Askerler, Şabat’ta mutfağın işletilmesi için verilen talimatların ihlali ve konuyla ilgili sorgulandıklarında komutanlarına yanlış rapor vermeleri ışığında birliğin komutan yardımcısı tarafından disiplin cezasından yargılandı. Eylemleri, birimin tüm askerlerinin koşer yiyeceklerine zarar verdi. Olay, IDF’nin [İsrail Savunma Kuvvetleri] değerlerine ve ona hizmet edenlerden beklenenlere aykırıdır,” dedi.