Hizbullah, İsrail’in güney Lübnan’a sızma girişimini engelledi

Hizbullah, İsrail ordusunun 3 Mart gece yarısı Lübnan’a sızma girişimini engelledi. 

Hizbullah gece yarısından sonra yaptığı açıklamada, “Golani Tugayına bağlı düşman bir İsrail kuvvetinin, Lübnan’ın Ramia kasabasının karşısındaki Hirbet Zarit yönünden Lübnan topraklarına sızma girişimi sırasında, İslami Direniş Mücahitleri 03/04/2024 tarihinde saat 12:15’te sızan gücün yakınında büyük bir patlayıcıyı patlattı, ardından bir dizi top mermisi ile hedef aldı ve doğrudan isabet elde etti,” dedi. 

Bundan kısa bir süre önce Hizbullah, ‘Rmeyş’in karşısındaki Katun Vadisinde Lübnan topraklarına sızan düşman bir İsrail gücünü’ hedef aldığını ve ‘doğrudan isabet’ elde ettiğini duyurmuştu. 

Tel Aviv, İsrail ordusunun Lübnan’a sızma girişimleri hakkında yorum yapmadı. CNN, ABD’li yetkililerin geçen ayın sonlarında, İsrail ordusunun önümüzdeki aylarda güney Lübnan’a kara harekatı planladığını söylediğini aktarmıştı. 

Hizbullah, 3 Mart’ın erken saatlerinde İsrail bölgelerine yönelik bir saldırı da dahil olmak üzere Nader Dağındaki birliklere ve El-Vezzani köyüne bakan bir İsrail kuvvetine saldırı da dahil olmak üzere birçok başka operasyon gerçekleştirdi. 

Hizbullah, El-Vezzani yakınlarındaki saldırının ‘düşman askerlerini, ölü ve yaralı askerleri helikopterle geri çekme sürecini örtmek için duman mermileri ateşlemeye sevk ettiğini’ söyledi. 

Direniş grubu, Cal el-Alem ve Metulla’daki İsrail askeri tesislerine düzenlediği saldırıların görüntülerini yayınladı.