İsrail işgal güçleri El Meyadin müdürünün evini basıp ailesine saldırdı

El Meyadin kanalının Filistin bürosunun müdürü Naser el-Laham, İsrail askerlerinin 31 Ekim günü erken saatlerde Batı Şeria’nın güneyindeki Beytüllahim’de bulunan evine baskın düzenlediğini söyledi.

Baskında el-Laham’ın eşinin saldırıya uğradığı ve iki oğlunun da  geçici olarak gözaltına alındığı bildirildi. Çocuklarının ‘Batı Şeria’daki tüm çocukların yaşadıklarını’ yaşadığını söyleyen Laham, Gazze’deki ‘etnik temizlik saldırısı’ nedeniyle yaşadıkları hakkında konuşmaktan çekindiğini belirtti.  

Laham, “Gazze’de yıkılan evleri ve kaybedilen masum hayatları gördükçe, Gazzelilerin çektiği acıları sadece tutuklamalar ve fiziksel saldırılarla karşılaştırmak son derece zor. Gazze’deki insanlarımıza neler olduğunu ekranlardan izleyen bir insan endişelerini dile getirmekten utanır,” dedi.

Evine yapılan saldırıyı anlatan Laham, evinin bir yayın stüdyosu olduğunu bilmelerine rağmen baskın düzenlediklerini, daha sonra İsrail güçlerinin evini yağmaladığını ve oğullarının odalarını aniden aradıklarını ve bu sırada onları korkuttuklarını söyledi.  

Laham’ın çocukları Basil ve Basel tutuklandı. Basil dövüldükten sonra serbest bırakılırken, Beytüllahim Üniversitesi’nde El Fetih hareketinin sekreteri olan Basel hala gözaltında tutuluyor.  

İsrail güçlerinin evinin kapılarını ve duvarlarını kırmak için balyoz kullandığını belirten Laham, bu durumun ‘sivil gözaltılara değil, askeri operasyonlara’ benzediğini söyledi.

Geçtiğimiz hafta El Cezire muhabiri Wael el-Dahduh, İsrail’in Filistinlilere yönelik şiddetini haberleştirirken hava saldırısında eşini, kızını ve oğlunu kaybetti.