Kudüs’teki eylemde Gazzelilerin tehciri talep edildi

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah’ı işgal etmeye hazırlanırken, Kudüs’te bir araya gelen sağ-siyonist protestocular operasyonların devam etmesini ve Gazzelilerin ‘transfer edilmesini’ talep etti.

Kudüs’teki miting, Gazze sınırından Kudüs’e, savaşın devam etmesini isteyen yedek askerler de dahil olmak üzere büyük ölçüde sağcı protestocular tarafından yapılan beş günlük bir yürüyüşün doruk noktasıydı.

Eylemciler, Hamas’a 7 Ekim’de Gazze’ye götürdüğü 136 esiri serbest bırakması için baskı yapmak için müzakereler yerine İsrail’in askeri güç kullanmasını destekleyen sloganlar içeren pankartlar taşıdılar. Eylemciler, Hamas’ın elindeki rehinelerin olası ölümlerini, Yahudi yerleşimi için ek toprakları fethetmek için gerekli bir fedakarlık olarak görüyorlar.

Diğer dövizler, yaklaşık dört ay süren kara harekatı sırasında Gazze’de öldürülen askerlerin intikamını alma çağrısında bulundu. Sloganlar arasında ise, ‘Ya biz ya onlar’ ve ‘Sadece [nüfus] transferi barış getirecek’ yer alıyordu.

‘Transfer’, Siyonist milislerin yaklaşık 750.000 Müslüman ve Hıristiyan Filistinliyi etnik olarak temizlediği 1948 Nakba’ya bir gönderme.