İsrail ulusal güvenlik bakanı: Yerleşimcileri silahlandırmak önemli

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, bakanlığının yasadışı Yahudi yerleşimcileri silahlandırma politikasını överek bunun ‘önemli olduğunu ve faydasını kanıtladığını’ söyledi.

Ben-Gvir söz konusu açıklamaları dün yasadışı Maale Adumim yerleşimine yaptığı bir ziyaret sırasında yaptı. Ben-Gvir gazetecilere verdiği demeçte, “Ulusal Güvenlik Bakanlığının mümkün olan en fazla sayıda vatandaşa silah dağıtma politikasının kendini kanıtlamış önemli bir politika olduğunu düşünüyorum. Bu politika vatandaşların kendilerini ve İsrail halkını savunmalarını sağlıyor,” dedi.

Dün erken saatlerde Filistin Sağlık Bakanlığı, 20 yaşındaki Muhanned El-Mazra’nın Kudüs’ün doğusunda İsrail işgal güçleri tarafından öldürüldüğünü duyurdu. El-Mazra, yasadışı Maale Adumim yerleşimini inşa etmek için topraklarına el konulan El-Eyzariye kasabasının sakinlerindendi.

İsrail Yayın Kurumu, El-Mazra’nın yerleşimde temizlikçi olduğunu ve işgal yetkililerinden ‘çalışma izni’ aldığını söyledi. İddiaya göre El-Mazra, güvenlik görevlisi kılığına girerek yasadışı yerleşimcilere ateş etmiş, ardından vurulmadan önce kaçmaya çalışmıştı. Saldırıda biri ağır olmak üzere beş yerleşimci yaralanmıştı.