Suriye Dışişleri Bakanı Mikdad: Amerikan ve Türk işgal güçleri topraklarımızdan çıkmalı

Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Faysal Mikdad, İranlı mevkidaşı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile Şam’da bir araya geldi.

SANA’nın haberine göre görüşmenin ardından iki tarafın düzenlediği basın toplantısında Bakan Mikdad, “İran heyeti, Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile bölgedeki tüm gelişmeleri, özellikle de Gazze Şeridindeki halkımızın kahramanca kararlılığını ele alan ayrıntılı görüşmeler yaptı,” dedi.

Bakan Mikdad, İsrail işgali tarafından işlenen soykırım karşısında Gazze Şeridine verilmesi gereken destek konusunda iki ülkenin görüşlerinin aynı olduğunu söyledi.

Mikdad, ‘Amerikan ve Türk işgal güçlerinin Suriye topraklarını terk etmesi gerektiğini’ vurgulayarak, ‘bu güçlerin işlediği suçların insanlığa karşı suç olduğunu ve bunlardan sorumlu tutulmaları gerektiğini’ savundu.

Bakan, Siyonist devletin Suriye topraklarında tekrarlanan saldırılarının, Suriye’nin bu devlete karşı direnişinden ve Filistin topraklarında kuruluşundan bu yana hedeflediği planlarından kaynaklandığını söyledi.

Abdullahiyan ise, “Cumhurbaşkanı Esad ile bölgedeki son gelişmeleri, bölgesel ve uluslararası meseleleri görüştüm ve iki ülkenin liderleri arasında çeşitli ekonomik, ticari ve endüstriyel alanlarda işbirliğinde kayda değer ilerleme kaydetme iradesi var,” dedi.

Abdullahiyan ayrıca İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’den Esad’a İran’ı ziyaret etmesi için resmi bir davet ilettiğini vurguladı.