Liberman: İsrail’in esas sorunu 1967’den beri savaş kazanamamış olması, Netenyahu’ya Hamas liderine suikast gerçekleştirelim dedim

İsrail Eski Savunma Bakanı Avigdor Liberman, bir konferansta yaptığı konuşmada Netneyhau’ya Hamas lideri Heniyye’ye suikast önerisi sunduğunu söyledi.

İsrailli yetkililer son zamanlarda kuzeydeki Lübnan cephesinde Hizbullah ve güneydeki cephede Hamas ve Gazze’deki silahlı direnişin tehlikesine dikkat çekiyor.

Irkçı ‘İsrail Evimiz’ partisinin lideri ve eski Savunma Bakanı Liberman, bir konferansta yaptığı konuşmada Hamas’ın günde en az. iki uzun menzilli füze üretebilecek kapasiteye ulaştığını söyledi.

Liberman, Hamas’ın ürettiği füzelerin İsrail’in en büyük elektrik santrali olan Hudayr santraline ulaşabilecek menzile sahip olduğunu da belirtti.

Liberman: Netenyahu’ya, Hamas lideri Heniyye’ye suikast düzenleyelim dedim

Geçen yıl içerisinde Netenyahu ile arasındaki ihtilaflardan dolayı istifa eden Liberman, Netenyahu’ya Hamas lideri İsmail Heniyye’ye suikast önerisinde bulunduğunu ama Netenyahu’nun bunu reddettiğini söyledi.

Liberman’a göre Netenyahu, böyle bir suikastın güvenliği büyük ölçüde bozacağı gerekçesiyle önerileri reddetti.

Liberman, bölgede kaderini İsrail’e bağlayan herkesin zararlı çıktığını söyledi ve Kral Abdullah, Enver Sedat, Beşir Cemayyel ve benzeri isimleri örnek verdi.

Liberman: Hiçbir Filistinli mülteci geri dönmeyecek

Liberman ayrıca Filistinli mültecilerin işgal altındaki topraklara geri dönemeyeceğini ve İsrailliler ile Filistinliler arasında bir uzlaşının sağlanamayacağını belirtti.

Liberman ayrıca İsrail’in esas sorununun 1967’den beri savaş kazanamamış olması olduğunu söyledi.

Liberman Lübnan ile savaşta zafer kazanılamadığını ve bunun Arap devletleri ile ilişkilerin geliştirilmesi önünde engel olduğunu, önümüzdeki senelerde ise bu konuda bir istisna yaşanabileceğini söyledi. (Rai Al-Yaum)