Netanyahu: Gazze’deki zaferimiz İran eksenine karşı olacak

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Pazartesi gecesi Fox News’e verdiği demeçte, İsrail’in Hamas’a karşı kazanacağı bir zaferin ‘İran terör eksenine’ karşı da kazanılmış bir zafer olacağını ileri sürdü.

İsrail’in Gazze’de yürüttüğü askeri harekât ikinci ayına girerken Netanyahu, “Herkes kimin kazanacağını görmek için bekliyor. İyi güçlerin, yani barış güçlerinin kazanmasını sağlamalıyız,” dedi.

İsrail’in düşmesi durumunda, ‘sırada Avrupa’nın olacağını’ ileri süren Netanyahu, “Kazanmak zorundayız; topyekûn zaferin yerini hiçbir şey tutamaz,” iddiasında bulundu.

‘Barış ittifakına’ karşı bir ‘terör ekseni’ olduğunu öne süren İsrailli lider, bu ‘terör ekseninin’ İran tarafından kontrol edildiğini, yönetildiğini ve finanse edildiğini savundu.

“Onlar [İran ekseni] dünyayı Karanlık Çağ’a, Erken Orta Çağ’a geri götürmek istiyorlar: amaçları bu. Diğer tarafta ise İsrail, ılımlı Arap devletleri, Amerika Birleşik Devletleri ve Ortadoğu ve dünya için barış ve refah isteyen tüm güçler var,” diyen Netanyahu, İran’ın bir yerde yenilgiye uğradığını gördüğünde, başka bir yerde de yenilgiye uğrayabileceğini anlayacağını ileri sürdü.

Başbakan, “Terör eksenine bunu yapmanıza izin vermeyeceğiz mesajı göndermeliyiz. Onların barbarlığına karşı bizim medeniyetimiz,” dedi.