Gazze’deki İçişleri Bakanlığı: İsrail, komutan Baha Ebu El-Ata suikastını Ramallah’taki Filistin yönetimine bağlı muhaberat müdürünün yardımıyla gerçekleştirdi

Gazze İçişleri Bakanlığı, Kudüs Tugayları komutanı Baha Ebu El-Ata’nın suikastında İsrail’e yardım ettiği öğrenilen casusluk şebekesini çökerttiğini duyurdu. 

Geçen ayın 14’ünde Kudüs Tugaylarının üst düzey komutanlarından Baha Ebu El-Ata İsrail tarafından hedef alınmış ve ardından Gazze ile İsrail arasında günlerce süren çatışma çıkmıştı. 

Gazze İçişleri Bakanlığının açıklamasına göre komutanı takip eden istihbarat subayları; Kudüs Tugayları komutanı ile ilgili direkt olarak İsrail’e bilgi taşıyan ve güney kentleri istihbarat müdürü Şaban Abdullah Garbavi tarafından görevlendirildi. 

Lübnan Al-Akhbar gazetesine göre casusluk şebekesinin iki üyesi tutuklandı. Daha sonra İki kişinin sorgulama dosyaları Kudüs Tugaylarının bağlı olduğu İslami Cihad yetkililerine verildi. 

Tutuklanan iki ajanın “Bu görevlendirme ile rutin işlerini” yaptıklarını iddia ederek bilgilerin suikast için kullanılacağını bilmedikleri öğrenildi. 

Ajanların son saatlere kadar komutan Baha Ebu Ata’yı takip ettikleri öğrenildi.