Netanyahu Gallant’ı ‘kamuoyuna bilgi sızdırmakla’ suçladı

İsrailli yayın kuruluşu Kan 11’in haberine göre İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant’ı kapalı güvenlik toplantılarından bilgi sızdırmakla suçladı.

Kanala göre Netanyahu, son toplantılardan birinin sonunda, devlet güvenlik kabinesinin bakanları ve liderlerinin huzurunda Gallant’ı isim vermeden suçladı.

Haberde Netanyahu’nun kabine toplantılarından birinin sonunda, “Ne zaman savunma bakanı, Mossad başkanı ve Şin Bet başkanı ile küçük toplantılara katılsam her şey sızdırılıyor. Mossad Başkanı ya da Şin Bet Başkanı olmadığını biliyorum, peki kim olabilir?” diye sorduğu ileri sürüldü.

Toplantıya ne Gallant ne de güvenlik servislerinden üst düzey yetkililer şahsen katıldı.

Toplantıya katılan bazı Likud bakanlarının Gallant’ın artık gündemde olmadığını düşündüklerinde onunla alay ettikleri ve Netanyahu’ya savunma bakanıyla yüzleşme konusundaki tutumunu destekledikleri konusunda güvence verdikleri belirtildi.

Bu arada, İsrail güvenlik servislerinin liderleri de kapalı görüşmelerde, kabine toplantılarından ve savaş kabinesinden sızıntılar olacağına dair korkularını dile getirdiler.

Netanyahu ve Gallant arasındaki gerginlik İsrail’in Gazze’ye yönelik işgal saldırısı sırasında gündeme gelmiş, Başbakan Refah’ın karadan işgali için bir tarih belirlendiğini açıklamış, savunma bakanı ise kısa süre sonra bu iddiaları yalanlamıştı.