22 yıl aradan sonra Yunanistan’dan Irak’a ilk resmi ziyaret: Birçok alanda ‘Uzlaşı Belgesi’ imzalandı, AB ile ilişkiler konuşuldu

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Bağdat’ta düzenlenen basın toplantısında, 22 yıl aradan sonra Irak’a ilk resmi ziyaretini yapan yetkili olduğunu söyledi.

Bağdat’a ziyarette bulunan Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, Irak’a yaptığı resmi ziyaretinde Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile görüştü. İkili, görüşmeden sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

Enerji dahil olmak üzere birçok alanı ilgilendiren ‘Uzlaşı Belgesi’ imzaladıklarını belirten Hüseyin, Yunanistan’ın önemli bir ülke olduğunu ve IŞİD ile mücadelede Irak’a yardım ettiğini ifade etti.

Fuad Hüseyin basın toplantısında şunları söyledi: “Yunanistan, Irak açısından önemli bir ülke ve birçok alanda önemli bir rol oynuyor. Irak’a IŞİD ile mücadelede yardım etti ve askeri destek sağladı. Bizim için önemli bir ortak ve alternatif enerjide geniş tecrübelere sahip.”

Hüseyin açıklamasının devamında Irak ile Yunanistan arasındaki ilişkileri derinleştirmek istediklerini ve sorunların çözümüne dair tek yolun diyalog olduğunu ifade etti.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias ise basın açıklamasında, Irak ile Avrupa Birliği ülkeleri arasında güvenlik işbirliğini masaya yatırdıklarını ve Irak’ın AB ile ilişkilerini desteklemeye hazır olduklarını söyledi. (Iraqicp)