Iraklı yetkiliden ‘Irak’ta Haşd eş-Şaabi’yi vuran İsrail drone’ları SDG kontrolündeki bölgeden havalanıyor’ iddiası

Middle East Eye (MEE) sitesine konuşan Iraklı bir yetkiliye göre, son haftalarda Irak’ta Haşd eş-Şaabi’ye ait üsleri ve mühimmat depolarını vuran İsrail drone’ları, Suriye’nin kuzeyindeki Suriye Demokratik Güçleri (SDG) kontrolündeki bölgede bulunan üslerden kalkış yapıyor.

MEE’den David Hearst’e konuşan Iraklı bir üst düzey yetkili, Haşd eş-Şaabi’yi hedef alan son 5 saldırının SDG kontrolündeki bölgelerden kalkış yapan drone’lar tarafından düzenlendiğini ve saldırıların, Suudi Arabistan tarafından finanse edildiğini belirtti.

Yetkili, açıklamasında İsrailli askeri personellerin de SDG kontrolündeki üslerde drone’ları kontrol etmek üzere faaliyet yürüttüğünü ifade etti.

Yetkiliye göre saldırı planı, ilk kez Suudi Körfez İşleri Bakanı Samir el-Sabhan’ın geçtiğimiz haziran ayında Suriye’nin kuzeyine yaptığı ziyaret sırasında gündeme geldi.

Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın dış politika rotasını belirleyen kilit isimlerden biri olan Sabhan, ziyaretinde Arap aşiret liderleri, SDG yetkilileri ve koalisyon temsilcisi William Robak ile bir araya gelerek, Arap aşiretlerinden SDG’ye destek istemişti.