FKÖ: Gazze’deki ofislerimize yapılan saldırılardan Hamas sorumlu

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ), Gazze Şeridi’ndeki ofisine yapılan son saldırıyı kınayarak, kimliği bilinmeyen saldırganların Hamas tarafından desteklendiğini iddia etti.

Jerusalem Post’tan Halid Ebu Tume’ye konuşan kaynaklar, FKÖ’nün Gazze’deki Mülteci İşleri Dairesi’ne baskın düzenlenerek mobilyaların kullanılamaz hâle getirildiğini ve bir dizi eşyanın çalındığını söyledi.

Saldırıyı henüz üstlenen olmazken FKÖ ve El Fetih, yaşananları sert bir dille kınadı. FKÖ Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, saldırının önceden planlandığı ve Hamas’ın himayesi ve desteğiyle gerçekleştirildiği ifade edildi.

Kurulun açıklamasında, bu tür uygulamaların Filistin Yönetimi tarafından kontrol edilen Batı Şeria ile Hamas’ın yönetimindeki Gazze Şeridi arasındaki bölünmeyi pekiştirdiği belirtildi.
El Fetih ise Hamas’ı, “saldırıyı kolaylaştırmak” ve “saldırganlara koruma ve destek sağlamakla” suçladı.

El Fetih’i açıklamasında, yaşanan olayın “Hamas’ın Filistin’e ait ulusal kurumları hedef alma politikasının bir parçası olduğu” ifade edildi. Açıklamada, “Bu, Hamas’ın Filistin halkına ve onun ulusal ve meşru kurumlarına karşı işlenen suçlar silsilesine eklenmiş yeni bir suçtur” denildi.