İsrail, Suud-i Arabistan ve Körfez ülkelerini İsrail demiryollarına bağlamayı önerdi

İsrail İçişleri Bakanlığı twitter’daki ‘İsrail Arapça’ hesabı üzerinden, Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın Abu Dabi ziyaretinde Körfez ülkelerini Ürdün üzerinden İsrail demiryollarına ve Hayfa limanına bağlamayı önerdiğini duyurdu. 

Bakanlığın açıklamasına göre girişimin amacı daha kısa, ucuz ve güvenli bölgesel ticari yollar inşa etmek ve devletlerin ekonomilerini desteklemek. 

Twitter’daki ‘İsrail Arapça’ hesabının paylaşımı

İsrail Dışişleri bakanı Yisrael Katz, Birleşmiş Milletlerin Birleşik Arap Emirliklerinde gerçekleştirilen çevre konulu konferansına katılmak üzere Abu Dabi’yi ziyaret etmişti.

Bu ziyareti yine twitter hesaplarından paylaşan İsrail Dışişleri bakanının, Birleşik Arap Emirliklerinde üst düzey yetkililerle de bir araya geldiği ortaya çıkmıştı.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın Abu Dabi ziyareti

Bakan yaptığı açıklamada “İsrail’in çıkarlarını sağlamak üzere Abu Dabi’de bulunmak bana heyecan veriyor. Netenyahu ile birlikte İsrail ile bölge ülkeleri arasındaki güvenlik ile istihbarat konularındaki işbirliği siyasetini güçlendirmek için çalışmaya devam edeceğiz” demişti. (Al-mayadeen, twitter)