Katar: Hamas’ın Doha’daki siyasi ofisi açık kalacak

Katar Pazar günü yaptığı açıklamada Hamas’ın Doha’daki siyasi ofisinin ‘barış için kullanılabildiği sürece’ açık kalacağını söyledi.

Katar Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Macid El Ensari Doha’da düzenlediği basın toplantısında, Hamas’ın siyasi ofisi ile ilgili olarak, “Şu anda kapatmak için bir neden yok,” dedi.

Şam’dan ayrıldığı 2012’den bu yana Hamas’ın siyasi ofisine ev sahipliği yapan Körfez ülkesi, daha önce Hamas’la ilişkisinin ABD ve İsrail’e fayda sağladığını ve Gazze’de tutulan rehinelerin serbest bırakılması için bir müzakere kanalı sunduğunu söylemişti.

Üst düzey bir ABD’li yetkili Cuma günü yaptığı açıklamada, Hamas’ın elindeki rehinelerle ilgili kriz çözüldüğünde, Katar’ın ABD’ye örgütün ülkedeki varlığını yeniden gözden geçirmeye açık olduğunu söylediğini iddia etmişti.

Yetkili, ilk olarak Washington Post tarafından haberleştirilen mutabakatın, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad el Tani arasında, bu ayın başlarında Doha’daki bir görüşmede sağlandığını söyledi.