Hizbullah, Hamas ve İslami Cihad liderleri Beyrut’ta buluştu

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah 25 Ekim’de Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta İslami Cihad Genel Sekreteri Ziyad Nahala ve Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih El-Aruri’yi ağırladı.

Üçlünün, 18. gününe giren Aksa Tufanı operasyonundaki gelişmeleri ve Lübnan sınırında devam eden çatışmaları ele aldıkları bildirildi.

Hizbullah tarafından yapılan açıklamaya göre görüşmede ayrıca ‘Gazze ve Filistin’de direnişin gerçek bir zafer kazanması ve Gazze ile Batı Şeria’ya yönelik saldırganlığın durdurulması için’ ‘Direniş Ekseni’nin ileriye dönük olarak oynaması gereken rol de ele alındı.

Nasrallah, Nahala ve Aruri ayrıca koordinasyon çabalarını sürdürme ve devam eden krizle ilgili günlük kontroller yapma konusunda mutabık kaldılar.

Çarşamba günü Beyrut’ta düzenlenen toplantı, Nasrallah’ın 7 Ekim’de Aksa Tufanı’nın başlamasından bu yana kamuoyuna sunulan ikinci görüntüsü oldu.

Öte yandan Nasrallah bir mektup yayınlayarak sınır çatışmalarında ölen Hizbullah savaşçılarına atıfta bulunarak, “İşgal altındaki Filistin sınırındaki şehitlerimiz Kudüs yolundaki şehitlerimizdir,” dedi.