‘Hizbullah’ın önceliği Lübnan halkı için vatanı korumak’

Lübnanlı milletvekili Hasan Fadlallah’a göre Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah Lübnan’ın güneyinde gelişen durumu ‘aktif olarak izliyor’ ve İsrail’e karşı sınır ötesi saldırıyı ‘denetlemekten ve düzenlemekten’ sorumlu.

Fadlallah 22 Ekim’de Al Mayadeen’e verdiği demeçte, “Nasrallah çatışmalarla ilgili gelişmeleri saat saat takip ediyor […] direnişin saha komutanlarıyla doğrudan iletişim kurarak durumu denetliyor ve yönetiyor,” dedi.

“Direniş her türlü olasılığa ve her türlü senaryoya karşı hazırlıklı,” diyen yetkili, Nasrallah’ın medyaya çıkmama kararının ‘bilgelik ve cesarete dayalı stratejik bir tercih’ olduğunu savundu.

‘Direnişe Sadakat’ parlamento bloğunun üyesi Fadlallah’a göre, “Nasrallah ortaya çıkmayı gerekli gördüğünde bunu yapacaktır.”

The Cradle’a göre Nasrallah’ın Gazze savaşının başlamasından bu yana devam eden sessizliği, hem Tel Aviv hem de Washington koridorlarında ‘alarm zillerinin çalmasına’ neden olurken, İsrailli gazeteciler iki müttefik ülkenin Hizbullah’ın niyetlerini ‘deşifre etmekte zorlandığını’ söylüyor.

Fadlallah, Hizbullah’ın en büyük önceliğinin ‘Lübnan halkı için vatanı korumak’ olduğunu vurgulayarak, “Direnişimiz, Lübnan’ın refahı ve halkının en büyük kaygısı olan vatanını korumak için seçtiği yolun çok iyi farkındadır,” dedi.