Lübnan hükümeti, Ayn el-Hilve’deki çatışmalar nedeniyle harekete geçti

Lübnan İçişleri Bakanı Bessam Mevlevi dün yaptığı açıklamada, geçtiğimiz ay Ayn el-Hilve Filistin mülteci kampında başlayan ve 11 kişinin ölümüne yol açan çatışmaların ardından Lübnan’da güvenliğin sağlanması için tedbirler alındığını söyledi.

Mevlevi düzenlediği basın toplantısında Lübnan hükümetinin, Lübnan topraklarındaki Araplar için de Lübnan vatandaşları için olduğu kadar endişe duyduğunu ve güvenlik ihlallerine ve hayatların tehlikeye atılmasına müsamaha gösterilmeyeceğini söyledi.

Lübnan Turizm Sendikaları Federasyonu Başkanı Piyer el-Aşkar ise son birkaç gündür bazı yabancı elçiliklerin vatandaşlarının Lübnan’a seyahat etmemesi yönünde uyarılarda bulunmasının ardından değişen bir şey olmadığını söyledi.

Suudi Arabistan’ın Lübnan Büyükelçisi Velid Buhari, Riyad’ın vatandaşlarına Lübnan’ı terk etmeleri yönündeki çağrısının Ayn el-Hilve kampında yaşanan son olayların ardından geldiğini söyledi. Buhari, Krallığın Lübnan’da turizmi her zaman teşvik edeceğini ve önümüzdeki dönemin ‘bunu kanıtlayacağını’ sözlerine ekledi.

Lübnan Başbakanı Necip Mikati daha önce yaptığı açıklamada “Güvenlik güçleri olağanüstü bir güvenlik durumu olduğunu belirtmiyor,” demişti. Mikati, Dışişleri Bakanı’ndan Arap ülkeleriyle iletişime geçerek Lübnan’daki vatandaşlarının güvenliği konusunda güvence vermesini ve İçişleri Bakanı’ndan da Lübnan’ın tüm bölgelerinde güvenliğin sağlanması için uygun tedbir ve kararları almasını istedi.