Nasrallah: Yüz binlerce direnişçi İsrail’le savaşmaya hazır

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Lübnan Direniş ve Kurtuluş Günü’nün 23. yıldönümü münasebetiyle televizyonda yaptığı konuşmada İsrail’in direnişe yönelik son tehditlerine yanıt verdi ve ‘bölge genelinde yüz binlerce direnişçinin Tel Aviv’e karşı savaşmaya hazır olduğunu’ vurguladı.

“Bizi geniş çaplı bir savaşla tehdit edemezsiniz; sizi böyle bir savaşla tehdit eden biziz… Bizim değil sizin çılgınlıklarınız tüm bölgeyi havaya uçurabilir ve Büyük Savaş’a yol açabilir,” diyen Nasrallah, İsrailli liderlerin ‘dikkatli olması ve yanlış hesap yapmaması’ gerektiğini söyledi.

Nasrallah, “Direniş gün geçtikçe genişliyor ve mali ve askeri kapasitesinde büyük bir değişime tanık oldu,” diye ekledi. Nasrallah ayrıca direnişin Tel Aviv’e karşı savaşının 1967’den beri Şebaa Çiftlikleri işgal altında olan Lübnan’ın tamamen özgürleşmesine kadar devam edeceğini söyledi ve ekledi: “Düşmana karşı savaşın bittiğini düşünen herkes halüsinasyon görmektedir çünkü topraklarımızın bir kısmı hala işgal altındadır.”

Hizbullah lideri, bölgedeki son jeopolitik değişimleri değerlendirerek, ‘İsrail’in askeri yenilgileri ve ABD’nin bölgedeki geri çekilme politikasının Siyonist varlığı olumsuz etkilediğini’ vurguladı. “Direniş Ekseni savaşçıları vatanlarını savunuyor; onlar vekil gruplar değil, Siyonistler ise davetsiz misafir ve işgalci,” diyen Hizbullah lideri, İsrail’in ‘ateş duvarlarının arkasına saklandığını’ ve Filistinlilerle yapılacak herhangi bir müzakerede koşulları uygulamaktan aciz olduğunu vurguladı.

Nasrallah ayrıca çeşitli Arap devletleriyle normalleşmeyi dayatmaya yönelik ‘ABD-İsrail komplosunun’ başarısız olduğunu ileri sürdü ve bunun Arap halkının isteklerini göz ardı ettiğini söyleyerek, “Koşullar çok kutuplu bir dünyanın ortaya çıkmasına doğru ilerliyor ve İsrail’i korkutan da tam olarak bu,” diye konuştu.

Lübnan iç siyaseti üzerine de konuşan Hizbullah lideri, Lübnan Merkez Bankası Başkanı Riad Selame’nin ya istifa etmesi ya da görevden alınması gerektiğini savundu. Çarşamba günü Selame Lübnanlı bir yargıç tarafından sorgulanmış ve yolsuzluk suçlamaları nedeniyle Fransa’dan gelen tutuklama emrinin ardından Lübnan ve Fransız pasaportlarına el konulmuştu. Lübnan ayrıca Almanya’dan da Selame için bir tutuklama emri alırken, geçen hafta Interpol, banka şefi hakkında kırmızı bülten uyarısı yayınladı.