İhvan kavgası büyüyor, bölünen İhvancılar: Silahlı direnişi durduran ‘geleneksel liderlik’ Sisi istihbaratına çalışıyor

Kriz Ofisi ve Geleneksel İhvan şeklinde ikiye bölünen Müslüman Kardeşler (İhvan) Hareketi içerisindeki kavga büyüyor.

İhvan’ın dışarıdaki temsilcilerinden olan ve kendine Kriz Ofisi diyen tarafın lideri Mecdi Şaleş, Geleneksel İhvan ismi ile anılan diğer tarafın liderliğini ve genel sekreter Mahmud Hüseyin’i Mısır istihbaratına çalışmakla suçladı.

İhvan içerisindeki kaynaklara göre geleneksel liderlik ‘silahlı direnişi’ durduran taraf oldu.

2015 yılında Türkiye’den Kahire’ye uçan Hani Newra isimli bir İhvan temsilcisinin, Mısır’a girerken hiçbir sorun yaşamadığı ve Mısır içinde örgütlenen silahlı direnişi bitirmek üzere Sisi’ye bağlı güvenlik yetkilileriyle çalıştığı iddia edildi.

Bölünen İhvancılara göre Hani Newra’yı Mısır’a gönderen isim, geleneksel İhvan’a liderlik eden Mahmud Hüseyin. Kriz Ofisi lideri Mecdi Şaleş’e göre geleneksel İhvan lideri Mahmud Hüseyin, Mısır’a gönderilen Hani Nawra’ya “Silah dosyasını kapat ve bunun için çalışanları güvenliğe teslim etmekle tehdit et” talimatı verdi.

Kriz Ofisine göre İhvan hareketi, 2015’ten sonra Mısır ve Türkiye’yi kapsayan şekilde iç seçimlere gitme kararı aldı ve bu kararın ardından silahlı direnişten bahseden İhvan isimleri tasfiye edildi.

Geleneksel İhvan liderliğindeki isimler ise Mısır’da devlete karşı silahlı eylemlerin, İhvan hareketine zarardan başka bir şey getirmeyeceği için böyle bir yola girilmediğini düşünüyor. (Akhbar)