Mursi döneminde parlamentoda vekil olan İhvan liderinin isyan ettiği ses kaydı sızdı: İstanbul’daki İhvan liderleri bağış paralarına el koyuyor

Müslüman Kardeşler (İhvan) Cemaati liderlerinden Emir Bissam’a ait ses kaydı sızdı. Ses kaydında İhvan liderlerine isyan eden Emir Bissam, harekete gelen bağış paralarının akıbetini anlatıyor.

Mursi döneminde Mısır parlamentosunda Şarkiyya ilini temsileden vekil olan ve bugün İstanbul’da yaşayan Emir Bisam’a ait olduğu ortaya çıkan ses kaydı sosyal medyada yayıldı.

Ses kaydında İhvan Cemaatinin Genel Sekreteri Mahmud Hüseyin’in oğlunun 100 bin dolarlık lüks bir araba satın aldığını söyleyen Emir Bisam, İhvan liderlerine isyan etti.

Emir Bissam sızan ses kaydından şöyle diyor: “İhvan gençleri 200 Türk lirası yardıma muhtaç halde iken cemaat liderinin oğlu İstanbul’da gezintiye çıkmak için 100 bin dolara araba satın alıyor. Bu İhvan terbiyesi değildir. Ben İhvan’dan bunu öğrenmedim. Mahmud Hüseyin ve İbrahim Munir artık benim liderim değil.”

Al-Arabiya’nın haberine göre İhvan içindeki kavganın sebebi, uluslararası bir ismin İhvan Cemaatine yaptığı 2 milyon dolarlık bağış.

İhvan Cemaati liderlerinin bu parayla İstanbul’da eşyalı bir konut ve bir işyeri satın aldıkları iddia ediliyor.

İhvan Cemaati bir süredir kendi içinde bölünmeler yaşıyor.

İhvan’ın dışarıdaki temsilcilerinden olan ve kendine Kriz Ofisi diyen tarafın lideri Mecdi Şaleş, Geleneksel İhvan ismi ile anılan diğer tarafın liderliğini ve genel sekreter Mahmud Hüseyin’i Mısır istihbaratına çalışmakla suçlamıştı. (Arabiya)