Mısır Petrol Bakanı, gaz forumuna katılmak üzere ülkeye gelen İsrail Enerji Bakanına piramitleri gezdirdi: On milyarlarca dolarlık işbirliğimiz var

Mısır Petrol Bakanı Tarık Molla, Mısır’a gaz forumu için gelen İsrail Enerji Bakanına piramitleri gezdirdi.

Mısır’da ikincisi düzenlenen Doğu Akdeniz Gaz Forumuna katılmak üzere ülkeye gelen İsrail Enerji bakanı, Mısır Petrol Bakanı Tarık Molla eşliğinde piramitleri gezdi.

İsrail’in Arapça twitter hesabından paylaşılan fotoğraf tartışmalara yol açtı. İsrail Enerji Bakanı, 40 yıl önce barış anlaşması imzalayan Mısır ile İsrail arasındaki işbirliği hacminin on milyarlarca dolar olduğunu söyledi.

İkincisi düzenlenen foruma Mısır, İsrail, Filistin, Güney Kıbrıs, Yunanistan, AB, ABD, Fransa ve İtalya’dan Enerji Bakanları ve temsilciler katılmıştı.

Forumun sonuç metnine göre üye ülkeler, forumu uluslararası bir organizasyona dönüştürme kararı aldı. Uluslararası organizasyon, uluslararası kanunları dikkate alarak, üye ülkelerin haklarını ve ve doğal gaz kaynaklarını koruyacak.

İsrail Enerji Bakanı forum toplantısı sonrası yaptığı açıklamada ise Mısır’a doğalgaz akışının kasım ayında başlayacağını duyurmuş ve senelik 7 milyar metreküp doğalgaz akışının olacağını açıklayan İsrail Enerji Bakanı gaz taşıma hattının bitirildiğini söylemişti.