Muhalif kaynaklar: Suriye ordusu Kefr Zita ve Latamina’da kontrol sağlayarak TSK noktasını kuşatması altına aldı

Suriye muhalefetine yakın ajanslardan StepNews, Suriye ordusunun İdlip güneyinde Han Şeyhun’dan sonra Latamina ve Kefr Zita’da kontrol sağlayarak TSK noktasını kuşatması altına aldığını aktardı.

İdlip güneyinde silahlı radikal grupların merkezi sayılan Han Şeyhun, büyük oranda Suriye ordusunun kontrolüne geçmişti.

Cihadçılara yakın kaynaklar bu sabah silahlı grupların Latamina ve Kefr Zita’dan çekildiklerini ve Suriye ordusunun kontrol sağladığını duyurdu.

StepNews haber ajansı bu kentlerdeki kontrol ile Suriye ordusunun, Morek’te bulunan 9 numaralı TSK noktasını kuşatma altına almış olduğunu aktardı.

Reuters’ın muhalif Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nden (SOHR) duyurduğu son habere göre silahlı gruplar İdlip güneyi ve Hama kuzeyinde yer alan bölgelerden çekildi.

İdlip’te ne oldu?

İdlip güneyinde hızlı ilerlemeler sağlayan Suriye ordusu önceki gece kente batısından girdiğini, askeri bir kaynak üzerinden duyurmuştu.

TSK’ya ait 3 konvoy dün İdlip güneyine doğru yol aldı ve bu konvoylardan bir tanesi Suriye ordusunun hava saldırısına uğradı.

Konvoyun yakınlarına düzenlenen saldırıda Milli Savunma Bakanlığına (MSB) göre 3 sivil hayatını kaybederken, Suriyeli yerel kaynaklara göre Şam Kolorduları isimli silahlı gruptan bir militan hayatını kaybetti. MSB’ye göre TSK konvoyu, Morek’te bulunan 9 numaralı gözlem noktasına doğru yol alıyordu.

Suriye Dışişleri ise TSK’nın Han Şeyhun’a yardım göndererek müdahale ettiğini belirtti, müdahaleyi kınadı ve bunun sonuçlarından Türkiye’yi sorumlu tutacağını açıkladı.