Rus liderliğine yakın kaynak: Nusra Hmeymim üssünü hedef alınca ve Nusra’nın eline uçaksavar füzeleri geçtiği anlaşılınca Han Şeyhun operasyonuna karar verildi

Rai Al-Yaum haber sitesine göre Rus liderliğine yakın bir kaynak, Rusya’nın kırmızı çizgisi olan Hemeymim üssü Nusra tarafından hedef alınınca Han Şeyhun operasyonuna karar verildiğini söyledi.

İdlip güneyinde yer alan ve Nusra’nın bölgedeki merkezlerinden biri sayılan Han Şeyhun kenti, Suriye ordusunun kontrolüne girmek üzere.

Rus liderliğine yakın bir kaynak operasyon kararının nedenlerini aktardı.

Kaynağa göre Nusra, Rusya’nın kırmızı çizgisi olan Hmeymim üssünü hedef alınca ve Nusra’nın eline uçaksavar füzeleri geçtiği anlaşlınca Han Şeyhun operasyonuna karar verildi.

Kaynak ayrıca geçen günlerde Suriye’ye ait bir savaş uçağının uçaksavar füzesi ile düşürüldüğünü hatırlattı.

İdlip’te ne oldu?

İdlip güneyinde hızlı ilerlemeler sağlayan Suriye ordusu dün gece kente batısından girdiğini, askeri bir kaynak üzerinden duyurmuştu.

Kentin Suriye ordusu kontrolüne girmesi durumunda, TSK’ya ait 9 numaralı gözlem noktası Suriye ordusunun kuşatması altındaki cepte kalacak.

TSK’ya ait 3 konvoy bugün İdlip güneyine doğru yol aldı ve bu konvoylardan bir tanesi Suriye ordusunun hava saldırısına uğradı.

Konvoyun yakınlarına düzenlenen saldırıda Milli Savunma Bakanlığına (MSB) göre 3 sivil hayatını kaybederken, Suriyeli yerel kaynaklara göre Şam Kolorduları isimli silahlı gruptan bir militan hayatını kaybetti. MSB’ye göre TSK konvoyu, Morek’te bulunan 9 numaralı gözlem noktasına doğru yol alıyordu.

Suriye Dışişleri ise TSK’nın Han Şeyhun’a yardım göndererek müdahale ettiğini belirtti, müdahaleyi kınadı ve bunun sonuçlarından Türkiye’yi sorumlu tutacağını açıkladı.