ABD Adalet Bakanlığı: Ah yakışıklı Colani, bu ne güzel bir takım elbise. Elbiseni değiştirebilirsin ama sen başında 10 milyon dolar ödül olan teröristsin!

ABD Adalet Bakanlığına bağlı “Adalet İçin Ödül” Twitter hesabı, Nusra örgütü lideri Colani’nin sosyal medyada paylaşılan son fotoğrafı üzerinden 10 milyon dolar ödülü hatırlatan bir tweet attı.

Terör örgütü listesinde yer alan Nusra örgütünün (yeni adı HTŞ) lideri Colani’nin başına, ABD tarafından 10 milyon ödül koyulmuştu.

“Adalet İçin Ödül” hesabından atılan Arapça tweet ile Colani ve bulunduğu yer hakkında bilgi verenlere 10 milyon dolar ödül verileceği yeniden duyuruldu.

Colani’nin fotoğrafı paylaşılarak “esprili” bir dil ile yazılan tweet şöyle deniliyor: “Merhaba ey Colani. Ah yakışıklı, ne güzel bir takım elbise bu. Elbiselerini değiştirebilirsin ama sen terörist kalacaksın. Ödülün 10 milyon dolar, unutma.

10 milyon dolara varan ödülü kazanmak için Colani ile ilgili elindeki bilgileri, Telegram, Signal veya WhatsApp üzerinden bize gönder.”

Birkaç gün önce Amerikan gazeteci Martin Smith, el-Colani ile röportaj yaptığını beraber çekildikleri bir fotoğraf ile duyurmuştu.

“Adalet İçin Ödül” hesabına cevap olarak tweetler atan Suriyeli gazeteciler “Neden Amerikan gazeteci Martin Smith’e Colani ile nasıl görüştüğünü, kimlerin bu görüşme için kolaylaştırıcı rol aldığını sormuyorsunuz?” diyerek tepkilerini gösterdi.