El-Kaide’ye bağlı gruplar Lazkiye kuzeyinde saldırı başlattı Operasyonun ismi: Girerseniz Galip Gelirsiniz

El-Kaide’ye bağlı gruplar Lazkiye kuzeyinde saldırı başlattı. Operasyonun ismi: Girerseniz Galip Gelirsiniz

El-Kaide’ye bağlı cihadçı gruplar Lazkiye kuzeyinde yer alan Türkmen Dağı’nda Suriye Ordusuna ait noktalara saldırı başlattı. 

Başlattıkları operasyona “Girerseniz Galip Gelirsiniz” ismi veren cihadçı grupların El-Kaide ile ilişkili oldukları biliniyor. 

El-Kaide ile bağını kesen Nusra Cephesinin ise operasyona sessiz sedasız destek verdiği iddia ediliyor. 

El-Kaide’ye bağlı Hurras Eddin (Din Koruyucuları), Türkistan İslam Partisi, Ensar El-Tevhid, Ensar Eddin Cephesi ve Ensar İslam Cephesi isimli cihadçı gruplar ortak bir operasyon odası kurduklarını da ilan etti. 

Operasyon odasına “Müminleri (savaşa) Teşvik Et’ ismi veren cihadçı gruplar saldırının ilk saatlerinde ilerleme kaydetti. 15 ayrı askeri noktaya saldırı başlatan gruplar, Suriye Ordusunun karşı operasyonunun ardından geri çekildi.

Çatışmaların Hatay sınırına kadar yaklaştığı ve Suriye Ordusunun bu sabah itibariyle İdlip kuzeyinde ve sınır noktalarında hava saldırıları gerçekleştirdiği yine aktarılan haberler arasında.

Suriye Ordusuna bağlı askerlerden esir alan cihadçı grupların sosyal medyada paylaştıkları görüntülerde askerlere mezheplerini sordukları görüldü. Halepli bir askerin de başını kesen cihadçı gruplar daha sonra sosyal medya profillerini askerin kesik baş görüntüsü ile değiştirdi.

Rai Alyaum gazetesine konuşan Suriye askeri kaynakları ise cihadçı grupların operasyonun haritaları değiştirmediğini aktardı.

İdlip’te ise El-Kaide gruplarına yakın Suudi Şeyh El-Muheysini, kendisini hedef alan bir hava saldırısından daha kurtulduğunu duyurdu. (Rai Alyaum)