Rusya Savunma Bakanlığı, Su-34 tipi savaş uçağının Nusra’ya ait elektronik istihbarat merkezini ve bir sığınağı imha ettiği görüntüleri yayınladı

Rusya Savunma Bakanlığı, Nusra ve diğer örgütlere ait elektronik istihbarat merkezini ve bir sığınağı Su-34 tip savaş uçağıyla imha ettiği görüntüleri yayınladı.

Geçen salı günü ateşkesin sona erdiğini ve operasyonlara başladığını duyuran Suriye Ordusu ve müttefiki Rusya, İdlip güneyinde silahlı grupların stratejik noktalarını vurmaya devam ediyor.

Rusya, salı gününden bu yana birçok beldede ilerleyen Suriye ordusuna havadan destek veriyor.

Rusya Savunma Bakanlığı yayınladığı görüntülerde, Nusra Cephesi (HTŞ) ve diğer silahlı örgütlere ait elektronik istihbarat merkezini vurduğunu açıkladı.

Görüntüleri de yayınlayan bakanlık, vurulan istihbarat merkezinin İdlip güneyinde olduğunu belirtti. Bakanlık ayrıca Nusra’ya ait bir sığınağı da vurduğunu duyurdu.

Astana’nın 13.tur görüşmelerinin ardından İdlip’te ateşkes ilan edilmiş ancak ateşkes 3 gün sonra ihlal edilmiş ve çatışmalar yeniden başlamıştı. Rusya Savunma Bakanlığı, Lazkiye’deki Hmeymim üssüne saldırıların gerçekleştiğini duyurmuştu.