Suriye ordusu Nusra’nın kalesi İdlip’te ilerlemeye devam ediyor: 100 kilometre karelik alan ve 34 belde kontrol altına alındı

Suriye ordusu, yaklaşık 2 ay önce başlattığı İdlip operasyonlarında 100 kilometre karelik alanı ve 34 beldeyi kontrolü altına aldı.

Yaklaşık 2 ay önce İdlip’te operasyonlara başlayan Suriye ordusu, geçen hafta 3 gün süren ateşkesin ardından ara verdiği operasyonlara yeniden başladı.

İdlip güneyinde stratejik noktalarda hızlı ilerlemeler sağlayan Suriye ordusunun hedefinde, Nusra’nın merkezi sayılan Han Şeyhun var.

2 aylık operasyonlarda toplamda 100 kilometre karelik alanda 34 beldeyi Nusra’nın elinden geri alan Suriye ordusu, en stratejik noktalardaki kontrolü son bir hafta içerisinde hızlı şekilde gelen ilerlemelerle sağladı.

Suriye ordusunun bir sonraki hedefi: Halep-Şam uluslararası otoyolu

Suriye ordusunun bir diğer hedefi, Halep-Şam uluslararası otoyolunu yeniden hizmete açmak.

Halep-Şam uluslararası otoyolu, Astana ve Soçi’de üzerinde anlaşma sağlanmasına rağmen İdlip’teki silahlı grupların reddetmesinden dolayı açılamamıştı.

Suriye ordusunun İdlip güneyinde Kefr Zita, Arbain ve Hobit gibi beldeleri alması ile bölgede askeri üstünlük Suriye ordusunun tarafında geçmiş oldu.

Suriye ordusunun İdlip güneyinde bundan sonra hızlı bir ilerleme sağlanması bekleniyor.

İdlip güneyinde, silahlı grupların savunma hattında hızlı bir çöküş yaşanıyor. Rusya’ya ait savaş uçaklarının da destek verdiği operasyonlarda Nusra’ya ait birçok stratejik nokta imha edildi.

Bunların arasında Nusra’nın elektronik istihbarat merkezi de yer alıyor. Rusya Savunma Bakanlığı, istihbarat merkezinin imha edilişine yönelik görüntüler yayınlamıştı.