Şam: Amerikan yetkililerin ziyareti ilk değil, Austin Tice gazeteci değil Guta’da cihadçıları savaşa hazırlayan bir CIA ajanı, ABD önce topraklarımızdan çekilmeli

Şam hükümetinden yetkililer, Suriye Al-Watan gazetesine verdikleri demeçte ABD’li yetkililerin Şam’ı ziyaret ettiğini ve kendileriyle görüşme yapıldığını teyit etti.

Şam’daki yetkililere göre, görüşmeye Suriye Ulusal Güvenlik Başkanı Ali Memlük katıldı ve görüşme geçen ağustos ayında gerçekleştirildi.

Al-Watan gazetesine konuşan resmi kaynaklara göre ABD’li yetkililer ile gerçekleştirilen görüşmede, Amerikan rehineler ve Suriye’ye yönelik yaptırımlar dahil, birçok konu masaya yatırıldı.

Trump’ın Yardımcı Asistanı ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Terörle Mücadele Direktörü Kash Patel ve Trump’ın rehinelerden sorumlu özel temsilcisi de ziyaretçiler arasındaydı.

Resmi kaynaklar, bu ziyaretin ilk olmadığını, daha önce gerçekleştirilen ziyaretlerin olduğunu ve ABD’nin bu görüşmelerde birçok teklif ve talepte bulunduğunu da aktardı.

Al-Watan gazetesi, Şam tarafının yaptırımlar ve diğer konu başlıklarını tartışmaya açmayı reddettiğini ve önceliğin ‘Amerikan güçlerinin Suriye topraklarından çekilişine’ verildiğini yazdı.

Suriye resmi kaynakları “Amerikan rehineler” ifadesini kullanırken ABD tarafı “Şam tarafından tutuklanan” ifadesini kullanıyor.

Al-Watan gazetesi, kaynaklara dayandırdığı haberinde, gazeteci olduğu söylenen Austin Tice’in, CIA ile anlaşmalı ve cihadçılara savaşa hazırlayan bir ajan olduğunu iddia etti.

Gazeteye göre Austin Tice, Guta’da bilinmeyen şartlar altında kayboldu ve Şam’ın elinde son durumu hakkında bir bilgi bulunmuyor. Şam, Austin Tice’ın radikal gruplar arasındaki çatışmalardan kaynaklı bir nedenle ortadan kaybolduğunu düşünüyor.

Austin Tice’tan bir videoda radikal grupların elinde rehin olarak görüldüğü günden bu yana haber alınamıyor.

Şam kaynakları, ABD’nin bu ziyaretlerine ve görüşmelerin sonuçlarına güvenmediğini de söyledi. (Al-Watan)