Bir video ile Aden’deki darbe sonrası Arabistan’a kaçtığını duyuran Suudi destekli Yemen İçişleri Bakanı: Meşru hükümetten geriye ne kaldıysa darbe ile ele geçirildi, Koalisyon ortağımız BAE bizi kesti

Aden’de Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) destekli Güney Geçiş Meclisi, Suudi destekli Hadi hükümetine bağlı güçlere darbe yaptı ve Aden’in tamamını kontrolü altına aldı.

Çatışmaların başlamasıyla birlikte 4 gün içerisinde Aden cumhurbaşkanlığı sarayını ve birçok askeri kışlayı ele geçiren Güney Geçici Meclisi, BAE’den destek alıyor.

Yayınladığı video ile Suudi Arabistan’a kaçtığını duyuran Hadi hükümetinin İçişleri Bakanı Ahmet El-Misari, yaşananlara dair ayrıntılar verdi.

Videoda ‘birkaç saat içerisinde Aden havaalanından Arabistan’a nakledileceğiz’ ifadelerini kullanan El-Misari, subaylarına ve darbeye karşı koymaya çalışan öncü güçlerine teşekkür etti.

El-Misari: Bize darbe yapan BAE’deki kardeşlerimizi tebrik ediyoruz ancak savaş daha bitmedi

Koalisyon ortakları BAE’nin kendilerini kestiğini ifade eden El-Misari, bu süre içerisinde Arabistan’ın da sessiz kaldığını söyledi.

El-Misari, darbe süresince BAE’ye ait 400 zırhlı aracın, tam ekipman ile hareket ettiğini ve Suudi Arabistan destekli güçlerin gerektiği direnişi gösterdiğini ancak darbeye karşı koyamadıklarını ifade etti.

El-Misari bedeli ne olursa olsun savaşa devam edeceklerini söyleyerek Aden’i ele geçiren Güney Meclis Konseyini hırsızlıkla suçladı ve bir gün geri döneceklerini söyledi.