Suudi Havaalanlarını Hedef Alan Yemen Silahlı Kuvvetlerinden Yeni Açıklama: Yeni Füze Sistemlerimiz Devrede, Siviller Havaalanlarından Uzak Dursun

Suudi Arabistan’ın havaalanlarını ve askeri noktalarını drone ile hedef alan Yemen Silahlı Kuvvetleri, en son Abha havaalanını hedef almış ve havaalanındaki uçuşları durdurmuştu. 

ABD bu saldırıyı kınamış ve kullanılan silahları İran yapımı silahlar olarak nitelendirmişti.

Sanaa’daki Yemen Silahlı Kuvvetlerin sözcüsü Yahya El-Seri dün yaptığı açıklamada saldırıların tırmandırılacağını ve Yemen Silahlı Kuvvetleri ile Halk Komitelerinin elinde bir takım hedef listesi olduğunu ifade etti.

El-Seri basın açıklamasında, Yemen Silahlı Kuvvetlerinin ve Halk Komitelerinin son 2 ayda 347 Suudi hedefi vurduğunu ve Suudi Askeri noktalarına 21 drone saldırısı düzenlediğini bildirdi. Bu saldırılarda 19 Suudi ve 9 Sudanlı askerin öldüğünü de ifade etti.

El-Seri Füze Kuvvetlerinin de Suudi Koalisyonuna ait askeri noktalara 2 Cruise ve 2 Bedr-F füze olmak üzere toplamda 4 füze saldırısı düzenlediklerini söyledi. Bu füze saldırılarının devam edeceğini ve Suudi Koalisyonuna karşı meşru cevap hakkının kullanılacağını belirten El-Seri “Suudi Koalisyonu Yemen’e yönelik saldırılarda başından beri Abha, Necran ve Cizan havaalanlarını kullanıyor. Bu havaalanlarını hedef almaya devam edeceğiz” diyerek devam etti. 

El-Seri tüm sivilleri bu havaalanlarından uzak durmaya çağırdı. (al-mayadeen)