Yemen, Suud-BAE Koalisyon güçlerinin merkezini balistik füze ile hedef aldığını duyurdu

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü Yahya Serii, Suudi Arabistan’ın güneyinde bulunan Necran kentindeki Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri Koalisyonuna bağlı güçlerin merkezini balistik füze ile hedef aldıklarını duyurdu.

Balistik füze saldırısından birkaç saat önce de aynı kentte bulunan havaalanı Kasef-2 isimli insansız hava araçları ile vuruldu.

Silahlı Kuvvetler Sözcüsü Serii’ye göre hedefler tam isabetle vuruldu ve Suud-BAE Koalisyonu balistik füze ile vurulan merkezdeki komuta lidelerlerinden kayıplar verdi.

Bölgedeki çatışmaların bu merkezden yönetildiğini de ekleyen Serii, saldırının sonuçları iyi olan bir istihbarat operasyonundan sonra geldiğini ifade etti.

Yahya Serii açıklamasında, hedef aralıklarının günden güne genişlediğini ve Suud-BAE Koalisyonu nerede olursa olsun peşinde olacaklarını ifade etti.

Sözcü Serii havalanını hedef alan İHA saldırılarından sonra ise havaalanının uçuşlara kapatıldığını söyledi.

Yemen Silahlı Kuvvetleri geçen haftalarda yaptığı basın toplantısında Suudi Arabistan güneyinde yer alan havaalanlarının artık güvenli olmadıklarını açıklamış ve sivilleri uzak durmaya çağırmıştı. (Al-Mayadeen)