Afganistan’da düğüne saldırı: 63 ölü 182 yaralı, Damat: Düğüne tebessümle gelenlerin cesetlerini çıkardık

Afganistan’ın başkenti Kabil’de bir düğün salonuna yönelik intihar saldırısında 63 kişi hayatını kaybederken 182 kişi de yaralandı.

Sürekli patlayan bombalarla ve saldırılarla anılan Afganistan’ın başkenti Kabil’de düğün salonuna yönelik intihar saldırısı düzenlendi.

Afganistan İçişleri Bakanlığının açıklamasına göre en az 63 ölü var. 182 kişinin de yaralandığı saldırıda hayatını kaybedenler arasında çocuk ve kadınların da olduğu aktarılıyor.

Kabil’in batısında yer alan düğün salonunda 1200 kişinin davetli olduğu bildirildi.

Taliban: Biz yapmadık, saldırıyı kınıyoruz

Taliban Hareketi saldırıyı gerçekleştiren tarafın kendileri olmadığını duyurdu.

Kendine ‘İslami Emirlik’ ismi veren Taliban’ın yetkililerinden birinin paylaştığı tweete göre Taliban saldırıyı kınadı.

Birçok intihar saldırısı gerçekleştiren Taliban Hareketi, düğüne yönelik saldırıyı vahşi bulduğunu açıklarken saldırıyı kınadı.

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ise Taliban’ı sorumlu tuttu.

Afganistan İstihbarat teşkilatı yetkililerinden bir isim ise paylaştığı tweette Afganistan halkının artık bu acıları kaldıramayacağını belirterek teröre karşı destek istedi.

Damat: Düğüne tebessümle gelenlerin cesetlerini çıkardık

Yerel bir ajansa konuşan damat ise sevinci hüzne boğan bu saldırıdan sonra yüzünün artık gülemeyeceğini söyledi.

Ailesi, dostları ve yakınlarından birçok kişiyi kaybettiğini söyleyen damat düğüne yüzlerinde tebessümle gelenlerin cesetlerini çıkardıklarını ve bugünden sonra mutluluğu hissedemeyeceğini aktardı.

Öte yandan ABD aracılığında Taliban Hareketi ile Afgan hükümeti arasında yakın bir zamanda anlaşma sağlanacağı duyurulmuştu. (Al-Jazeera)