Suriye ordusu İdlip’te ilerlerken Suriyeli muhalifler soruyor: Türk resmi ağızlar İdlip’teki gelişmelere neden sessiz?

Suriye ordusunun İdlip güneyinde birçok stratejik noktada kontrol sağlamasıyla birlikte İdlip’teki silahlı radikal gruplara yakın muhalifler Türkiye’nin sessizliğini sorgulamaya başladı.

Son haftalarda ‘Güvenli Bölge’ tartışmalarına ağırlık veren Türkiye’nin, İdlip’teki gelişmelere sessiz kaldığını belirten muhalifler endişeli.

Silahlı radikal gruplara yakın haber kaynaklarında yayınlanan haberlerde, muhaliflerin Türk resmi ağızlarının sessizliğini sorgulamaya başladığı görülüyor.

İdlip güneyinde daha önce görülmemiş düzeyde bir askeri tırmanış olduğunu belirten muhalifler, 3 aydan sonra İrana yakın milis güçlerinin ilk defa İdlip’teki çatışmalarda yer aldığını iddia ediyor.

Muhalifler: Suriye ordusu son günlerde İdlip’te büyük ilerlemeler sağladı

Suriye ordusunun son günlerde büyük ilerlemele sağladığını da aktaran muhalifler ordunun Hobit beldesini, Han Şeyhun batısındaki köy ve beldeleri kontrol altına aldığını da belirtiyor.

Türk resmi ağızlardan bu gelişmelere dair tek bir açıklamanın bile gelmediğini belirten muhalifler bunun sebeplerini güvenli bölge tartışmalarına bağlıyor.

Bazı muhalif kaynaklar Türkiye’nin yardımı durdurduğunu iddia ederken muhalif Ulusal Ordu sözcüsü bu iddiaları yalanladı ve Türkiye’nin yardım sağlamaya devam ettiğini söyledi.

Öte yandan muhalifler bir Türk subayın bölgeyi ziyaret ettiğini ve bir TSK gözlem noktasında muhalifler bir araya gelip yakında Türkiye’nin İdlip için harekete geçeceğini bildirdiğini iddia ediyor.

Suriye ordusu son haftalarda İdlip güneyinde birçok bölgede ilerleme sağlamış ve İdlip güneyindeki askeri üstünlüğü ele geçirmişti.