24 saat içinde 4 Filistinli katledildi

İsrail güçlerinin direnişçilerle yaşanan yoğun çatışmaların ardından Tulkarem mülteci kampından çıkarılmasından birkaç saat sonra, Batı Şeria’da iki Filistinli daha öldürüldü. 

İsrail güçleri Nablus’un Huwara kasabasında 26 yaşındaki Cemal Mahmud Macdub’u yerleşimcilerin arabasına ateş açtıktan sonra vurarak öldürdü. Ateş açılmasına tepki olarak yerleşimciler Huwara’ya saldırarak Filistinlilere saldırdı ve araçları tahrip etti. 

Saldırı sırasında 5 Ekim günü 19 yaşında bir genç silahlı bir yerleşimci tarafından öldürüldü. WAFAhaber ajansına göre, Labib Dumedi göğsünden kritik bir kurşun yarası aldı ve hastaneye nakledildikten sonra hayatını kaybetti. Ertesi gün, İsrail güçleri cenaze törenine saldırdı.

WAFA, Huwara sakinlerinin ‘İsrail güçlerinin koruması altında düzinelerce yerleşimci tarafından gerçekleştirilen bir saldırıyı savuşturmaya çalıştığını’ ekledi ve “Yerleşimciler evlere taşlarla saldırıyor. İsrail ordu güçleri de yerleşimcilerin eylemlerine karşı Filistinlilerin tepkisini bastırmak için göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanıyor,” dedi. 

Huwara geçtiğimiz yıl boyunca yerleşimci saldırılarının ana hedeflerinden biri oldu. Şubat ayında siyonist yerleşimcilere karşı düzenlenen bir direniş saldırısının ardından onlarca yerleşimci kasabayı yakıp yıktı, bir kişiyi öldürdü, yüzlercesini yaraladı, evleri ve araçları ateşe verdi.

Dün (5 Ekim) siyonist işgal birlikleri Tulkarem mülteci kampına baskın düzenledi. Askerler, aralarında Hamas ve İslami Cihad hareketinin de bulunduğu direniş gruplarından oluşan ortak bir güç tarafından pusuya düşürüldükten sonra geri çekilmek zorunda kaldı.