Humus’taki kanlı saldırı sonrasında İdlib’e operasyonlar yoğunlaştı

Humus’taki Askeri Akademi mezuniyet törenine kamikaze İHA’larla yapılan cihatçı saldırının bilançosu ağırlaşıyor. Suriye Sağlık Bakanlığının açıkladığı son verilere göre, ölü sayısı 89’a ulaştı. Ölenlerden 31’i kadın, 5’i çocuk. Yaralı sayısı ise 277.

Suriye hükümeti, saldırıda hayatını kaybeden sivil ve askerler için 6 Ekim Cuma gününden itibaren 3 günlük ulusal yas ilan etti. Suriye Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığından yapılan açıklamada, “ABD işgali destekli terörist grupların Suriye’deki durumu istikrarsızlaştırmak için gerçekleştirdiği acımasız saldırıların bir parçası olarak, terör örgütleri 5 Ekim Perşembe günü Humus’ta askeri akademi öğrencilerinin mezuniyet törenini insansız hava araçlarıyla hedef alarak onlarca sivil ve askerin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden oldu,” denildi.

Saldırıdan kısa bir süre sonra Suriye ordusu İdlib vilayetinin kuzeybatı kırsalındaki Cisr el-Şuğur bölgesindeki Türkistan İslam Partisi’nin karargâhını bombalamaya başladı. Şam son günlerde İdlib ve Halep kırsalında IŞİD ve El Kaide ile bağlantılı birçok silahlı grubun mevzilerini hedef alan saldırılar düzenliyordu.