FHKC: Gazze’ye yardım kapılarının engellenmesinin tamamen ABD’yi sorumlu tutuyoruz

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Gazze’ye yönelik siyonist işgal ve Refah’taki sınır kapısının İsrail tarafından ele geçirilmesi üzerine bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, sınır kapılarının ele geçirilip yardımın engellenmesinden, siyonist güçler ile birlikte ABD’nin de tamamen sorumlu olduğu vurgulandı.

Açıklamada, “Cephe, Amerikalı yetkililerin işgalcilerin Refah’taki operasyonlarına ilişkin son açıklamalarının, özellikle Refah geçişini işgal etme ve geçişleri kapatarak direniş üzerinde baskı aracı olarak insani durumu daha da kötüleştirme planıyla ilgili olarak ABD yönetimi ile Siyonist varlık arasındaki üst düzey koordinasyonu doğruladığını vurgulamaktadır,” denildi.

FHKC açıklaması şöyle:

“Siyonist ordu Gazze bataklığında boğulmakta ve Netanyahu’nun dar siyasi çıkarlarının bedelini ödemektedir.

Halk Cephesi, geçişlerin kapatılmaya devam edilmesinden ve saldırganlığın tırmandırılmasından tamamen ABD yönetimini sorumlu tutmaktadır.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, geçişlerin kapatılmaya devam edilmesinden, Şerit’in çeşitli bölgelerinde bombardımanın yoğunlaşmasından ve mültecilerin bir kez daha bombardıman ve silah ateşi altında güvenli olmayan bölgelere kaçmak zorunda bırakılmasından tamamen ABD yönetimini ve uluslararası toplumu sorumlu tutmaktadır.

Cephe, Amerikalı yetkililerin işgalcilerin Refah’taki operasyonlarına ilişkin son açıklamalarının, özellikle Refah geçişini işgal etme ve geçişleri kapatarak direniş üzerinde baskı aracı olarak insani durumu daha da kötüleştirme planıyla ilgili olarak ABD yönetimi ile Siyonist varlık arasındaki üst düzey koordinasyonu doğruladığını vurgulamaktadır.

Cephe, yardım konvoylarının birkaç gündür Şerit’e girememesi nedeniyle ciddi yardım malzemesi ve tıbbi malzeme sıkıntısının yaşandığı bir ortamda, başta Refah geçişi olmak üzere geçişlerin kapatılmaya devam edilmesinin feci sonuçları konusunda uyarıda bulunur.

Cephe, Siyonist ordunun daha önce işgal ettiği Cibaliye ve Zeytun gibi bölgeleri direnişten temizlediğini iddia etmesine rağmen yeniden işgal etmesinin, Siyonist ordunun Genelkurmay Başkanı Halevi’nin de ‘ordunun herhangi bir siyasi ufkun olmaması nedeniyle çalışma yapılmayan yerlerde çalışmaya geri dönmesini’ tekrar tekrar getirirken ifade ettiği gibi askeri ve siyasi düzeyler arasındaki anlaşmazlıkları gösterdiğini teyit eder, Siyonist ordunun Gazze bataklığında boğulduğunu, ağır kayıplar vermeyi umduğunu ve sahada herhangi bir başarı elde edemediğini ve Netanyahu’nun dar siyasi çıkarları için bedel ödediğini doğrular.

Cephe ayrıca işgalcilerin Refah’ta işleyecekleri suçları kabul ettirmek için uyguladıkları aldatıcı yöntemler konusunda da uyarıda bulunarak, Refah şehrinin merkezindeki mahalleleri Şabura ve Yabna Kampları olarak sınıflandırarak şehrin doğusunda yer alan ve boşaltılması gereken bölgeler arasına dahil etmelerinin, bu mahallelerde yaşayan vatandaşlara ve yerlerinden edilenlere yönelik katliamların bir başlangıcı olduğunu belirtti.

Cephe açıklamasını, savaş suçlusu Netanyahu, savaş konseyi çetesi ve yenilmiş ordusu için gerçek anın yaklaştığını; kahraman direnişçilerimiz tarafından Şerit’in en kuzeyinden güneyine kadar çeşitli çatışma eksenlerinde çizilen stratejik bir yenilginin eşiğinde olduklarını teyit ederek sonlandırdı.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi

Merkezi Medya Departmanı

12-5-2024”