Hamas: Filistin direnişi İsrail saldırganlığını püskürtmede birleşti

Hamas Perşembe günü yaptığı açıklamada Filistinli silahlı grupların İsrail saldırganlığını püskürtmek amacıyla ‘birleşik’ bir şekilde rollerini oynadıklarını söyledi.

İsrail Salı gününden bu yana kuşatma altındaki Gazze’ye yönelik saldırılarını sürdürerek çok sayıda sivili ve İslami Cihad Hareketi liderlerini öldürürken, Filistinli gruplar da Tel Aviv ve İsrail’in orta kesimlerindeki şehirlere ulaşan füze saldırılarıyla karşılık verdi.

Hamas sözcüsü Hazem Kasım yaptığı açıklamada, “Filistin direnişi Gazze Şeridi’ndeki halkımıza yönelik saldırganlığı püskürtmede rolünü oynamaya devam ediyor ve halkımızı savunmak için görevini yapmaya devam edecek,” dedi.

‘Direnişin ortak operasyon odası aracılığıyla birleşik ve koordineli performansının, siyasi ve medya başarısının gücünü arttırdığını’ sözlerine ekleyen Kasım, son tırmanıştan da İsrail’i sorumlu tuttu.

Mısır, Katar ve Birleşmiş Milletler’in başını çektiği bölgesel ve uluslararası taraflar İsrail’in Gazze’ye yönelik yeni saldırısını durdurmak için çalışıyor fakat henüz bir ilerleme kaydedilmiş değil.

Hamas’tan Arap ülkelerine çağrı

Öte yandan Hamas’ın üst düzey liderlerinden Halil el-Hayya, İsrail’in Gazze’yi ayrım gözetmeksizin bombalamasının ardından Arap dışişleri bakanlarına bir mektup yazarak harekete geçmeleri çağrısında bulundu.

İsrail’in bu hafta başında Gazze’ye düzenlediği hava saldırıları sonucunda 13 Filistinlinin hayatını kaybettiğini kaydeden el-Hayya, saldırılarda ölenler arasında masum kadın ve çocukların da bulunduğunu açıkladı. Hamas yetkilisi, “Bu suçla birlikte 2022 yılının başından bu yana İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 134’e yükseldi,” dedi.

İsrail’in arabulucular aracılığıyla varılan ateşkes anlaşmalarına saygı göstermediğini de sözlerine ekleyen el-Hayya, bu nedenle Arap ülkelerini İsrail işgalini Filistin halkına karşı işlediği suçlar ve ihlallerden sorumlu tutmaya çağırdı.

El-Hayya, “Bölgede barış ve istikrarın sağlanmasına yapacağınız katkıları ve dünyadaki son işgalin sona erdirilmesi için göstereceğiniz çabaları dört gözle bekliyoruz,” dedi.