Hizbullah, İsrail işgal güçlerini vurdu: Çok sayıda ölü

Hizbullah’ın İsrail içlerindeki Arab el-Aramşe isimli yerleşime yaptığı insansız hava aracı (İHA) saldırısında, siyonist medyanın bildirdiğine göre ‘18 zayiat’ var.

Hizbullah’ın Arab el-Aramşe’de vurduğu binanın, ‘yeni oluşturulan bir askeri keşif birliğinin’ karargahı olarak hizmet verdiği söyleniyor. Times of Israel’de (ToI) yer alan habere göre İsrail ordusunun ilk soruşturmasında, Hizbullah’ın İHA’larla saldırmadan önce kasabaya iki anti-tank füzesi fırlattığını tespit etti.

ToI’nın bildirdiğine göre yaralılar Nahariya’daki Celile Tıp Merkezine götürüldü. Burada bir kişinin durumunun kritik olduğu ve diğer dördünün de ağır yaralandığı belirtildi. Hastane, geri kalan kurbanların orta ve hafif yaralandığını da ekledi.

İsrail Savunma Kuvvetlerine (IDF) göre, aralarında kritik ve ciddi durumda olan beş kişinin de bulunduğu yaralılardan 14’ü askerdi. Dört ‘sivil’in ise hepsi hafif yaralandı.

Hizbullah tarafından yapılan açıklamada, saldırının bir önceki gün İsrail ordusunun Ayn Baal ve Şehabiye’de 3 Hizbullah komutanını öldürmesine misilleme olarak düzenlendiği vurgulandı.