İslami Cihad Lübnan temsilcisi İhsan Ataya: Savaşçılarımız, Sykes-Picot’dan bu yana kolonyalizmin çizdiği tüm sınırlara ve Filistin’in işgaline meydan okuyor

İslami Cihad Lübnan temsilcisi İhsan Ataya verdiği demeçte Filistinli tutsaklara değindi.

Ataya’nın demecinden satırbaşları şu şekilde:

“Direniş, tutsaklarını asla düşman hapishanelerinde terk etmeyecektir ve onları esaretten kurtarmak için gücü dahilindeki her şeyi yapacaktır.

Lübnan direnişi, düşmanla çarpışmak açısından Filistin direnişinin ikizidir.

Lübnan direnişi, topraklarını işgalden ve tutsaklarını işgal hapishanelerinden kurtardı. Biz de direnişin başkentinden size şunu teyit ediyoruz ki Filistin direnişi de topraklarını ve tutsaklarını kurtaracak.

Filistin direnişi, tutsaklarını, Kudüs’ü ve Filistin topraklarının her zerresini kurtarmak için tüm gücüyle gayret ediyor. Umut ışığı, Filistin toprakları üzerinde gittikçe daha güçlü ve daha net bir hâle geliyor. 

Direniş, tutsaklarını ve kutsallarını kurtarmadan zafer, şan ve izzet elde edemez.

Açlık grevi üçüncü ayına yaklaşan kahraman tutsak Şeyh Hıdır Adnan, hasta tutsak Walid Daqqah ve diğer tüm tutsaklarımız, işgale direniş dahilinde bir karşı koyma ve sebat örneğini temsil ediyorlar.   

Direniş, destek, gayret ve fedakârlık olmadan devam edemez. Kalkıp tutsakları kurtarmaya gidemiyorsanız bunu yapabilenlere destek verin. Kutsallara doğru harekete geçemiyorsanız onların kurtuluşu için savaşan ve direnenlere destek verin. 

Kahraman tutsaklarımız ve savaşçılarımız, Sykes-Picot’dan bu yana kolonyalizmin çizdiği tüm sınırlara, Filistin’in işgaline, bölgemizi ve halkımızı hedef alan tüm komplo ve istilalara geçmişten bugüne meydan okumuşlardır.

Tutsaklar, direnişleri, fedakârlıkları, sarsılmaz kararlılıkları ve güçlü iradeleriyle halkımızın dokusunu bozma, toplumlar arasında ihtilaf ve fitne yayma amaçlı tüm plan ve projeleri boşa çıkaracaklardır.”

Lübnan temsilcisi Ataya, demeci tutsak Hıdır Adnan’ın vefatından önce vermişti.

Filistinli tutsak Hıdır Adnan, 5 Şubat’ta başladığı açlık grevinin 87. gününde hayatını kaybetmişti.

İslami Cihad hareketinin liderlerinden Adnan’ın ölümü üzerine açıklama yapan İsrail cezaevi servisi, Adnan’ın ‘tıbbi testlerden geçmeyi ve tıbbi tedavi görmeyi reddettiğini’ ve Salı günü sabah erken saatlerde ‘hücresinde baygın halde bulunduğunu’ söylemişti.

Adnan, daha önceki tutuklamaların ardından birkaç kez açlık grevi yapmıştı. 2015 yılında, şüphelilerin İsrail tarafından suçlama veya yargılama olmaksızın süresiz olarak tutulduğu idari gözaltı adı verilen tutukluluk halini protesto etmek için 55 günlük bir greve gitmişti.