“İsrail” işgal mahkemesi, gazeteci Lama Ghosheh’in duruşmasını bir kez daha erteledi

Yaklaşık 11 aydır bilgisayar, telefon ve sosyal medya kullanımı kısıtlamaları altında ev hapsinde bulunan Filistinli gazeteci Lama Ghosheh’nin duruşması “İsrail” işgal mahkemesi tarafından bir kez daha ertelendi.

4 Eylül 2022 tarihinde Doğu Kudüs’teki evi basılarak tutuklanan ve bilgisayarı ile telefonuna el konulan Ghosheh,13 Eylül 2022 tarihinde yüklü bir meblağdan oluşan kefalet karşılığı ve dahi bilgisayar, telefon ve sosyal medya kullanımı kısıtlamaları altında ev hapsine transfer edilmiş; 18 Nisan tarihinde “İsrail” işgal mahkemesi Ghosheh hakkındaki hükmü 13 Haziran tarihinde gerçekleşecek duruşmaya ertelemişti. 

Bugün (13 Haziran) ise “İsrail” işgal mahkemeleri Ghosheh’nin duruşmasını 11 Temmuz tarihine erteledi.

Karmel (5) ve Kays (3) adında iki çocuk annesi olan Ghosheh, mezunu olduğu Birzeit Üniversitesi bünyesinde yüksek lisansöğrencisi ve Birzeit’teki Filistin müzesinde araştırmacı olarak çalışıyor.

“İsrail” işgal mahkemelerinin keyfi uygulamaları, tutsakların üzerindeki baskı ve stresi artırmak için duruşma tarihlerini ertelemeleri Filistinli tutsaklar, aileleri ve tüm Filistinliler tarafından büyük tepki görüyor.