İsrail, ‘Sinvar tüneller aracılığıyla Mısır’a kaçtı’ iddiasını yalanladı

İsrailli yetkililer, Suudi haber sitesi Elaph’ın, 7 Ekim Aksa Tufanı operasyonunun ‘beyni’ olduğu iddia edilen Gazze’deki Hamas lideri Yahya Sinvar’ın tüneller aracılığıyla Mısır’a kaçtığı yönündeki haberini yalanladı.

Channel 12’de yer alan habere göre ismi açıklanmayan yetkililer, “Yayınlanan bilgilerden haberdar değiliz,” dedi. Bir güvenlik kaynağı Elaph’a verdiği demeçte, İsrail savunma teşkilatının, Sinvar ve kardeşi Muhammed de dahil olmak üzere Hamas liderlerinin kısa süre önce Refah’tan tünellerle Mısır’ın Sina Yarımadasına kaçtığını tahmin ettiğini söylemişti.

Geçen hafta İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Yahya Sinvar’ın 10 Ekim’de birkaç aile üyesiyle birlikte Gazze’deki bir tünelde yürüdüğünü söylediği görüntüleri yayınlamıştı.

IDF sözcüsü Daniel Hagari, görüntülerin yayınlanmasının ardından düzenlediği basın toplantısında, “Sinvar’ın avı, onu ölü ya da diri yakalayana kadar durmayacak,” dedi. Güvenlik güçleri henüz Sinvar’ı ya da Hamas’ın askeri komutanı Muhammed Daif ve yardımcısı Mervan İsa’yı ele geçirebilmiş değil.