İsrail polisinden komünist parti genel merkezine ‘Filistin bayrağı’ baskını

İsrail polisi ve jandarma gücü ‘İsrail Sınır Polisi’nden oluşan kalabalık bir ekip, Çarşamba günü öğleden sonra İsrail Komünist Partisi (İKP) Genel Merkezine baskın düzenleyerek Filistin bayrağının indirilmesini talep etti.

Nasıra’daki komünist parti mensupları polisle karşı karşıya gelirken kolluk kuvvetlerinin binaya girmelerini reddetti. Arama iznine sahip olmayan polis Filistin bayrağı ile kızıl bayrakları sökerek bunlara el koydu ve Nasıra partinin sekreterini gözaltına aldı.

Parti yönetiminin müdahalesinin ardından polis tüm bayrakları genel merkeze iade etti ve bayraklar tekrar Nasıra’daki İKP genel merkezine asıldı.

İKP, polisin eyleminin ‘provokatif bir otoriter saldırı’ olduğunu ve amacının, terörizmi desteklemekten hüküm giymiş Ulusal Güvenlik Bakanı yerleşimci Itamar Ben-Gvir’in emirlerini uygulayarak siyasi özgürlükleri bastırmak ve saldırmak olduğunu söyledi.

Salı günü Geri Dönüş Yürüyüşü’ne de katılan İKP, Cumartesi günü Nasıra’da yapılacak eylemle saldırılara yanıt vereceğini açıkladı. İKP, açıklamasını, “İşgale karşı, faşizme karşı, sınıfsal baskıya karşı, sömürüye karşı ayağa kalkın! Barış ve Sosyalizm için birleşik mücadele!” diyerek sonlandırdı.